Technip med Edvard Grieg-kontrakt

Publisert 15. november 2013

Technip er tildelt en subseakontrakt av Statoil for Edvard Grieg-feltet.,Arbeidet vil bli utført i forbindelse med den fremtidige Edvard Grieg -oljerørledningen samt gassrørledningen fra Utsira.

Prosjektet vil bidra til å koble oljerørledning fra Edvard Grieg-plattformen til den eksisterende Grane eksportrørledningen mot Stureterminalen. Videre vil Utsira-gassrørledningen kobles fra Edvard Grieg-plattformen til Scottish Area Gas Evacuation (SAGE)-rørledningen.

Technips driftssenter i Stavanger vil gjennomføre prosjektet sammen med konsernets driftssenter i Haugesund, som vil ha ansvar for å utarbeide og drive Pipeline Repair System (PRS)-utstyr.

Kontrakten skal etter planen være ferdig i andre halvdel av 2015. Offshore- kampanjer som vil skje i 2013, 2014 og 2015 og vil benytte «state of the art»-dykkestøtte og konstruksjonsskip fra Technips flåte.

– Technip har en ledende posisjon som leverandør av dykkeroperasjoner og hyperbar sveising i Nordsjøen. Dette vil være den sjette og syvende sveisingen utført av Technip ved bruk av sveisehabitat og utstyr fra Statoil PRS Pool, sier Odd Strømsnes, administrerende direktør for Technip i Norge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger