Publisert 4. februar 2000

Technip er tildelt en kontrakt av Statoil for fabrikasjon, installasjon og oppkobling av strømningsrør på Gullfaks Sør feltutviklingen.

Feltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, cirka 190 km nordvest fra Bergen, på en vann dybde mellom 130 og 220 meter.

Gullfaks Sør -prosjektet er en del av Statoils omfattende initiativer for å øke oljegjenvinningen og vil bestå av to manifolder koblet opp til den eksisterende infrastrukturen på Gullfaks Sør med 20 km nye strømningsrør. Systemet vil baseres på direkte oppvarmingssystemer og pipe-in-pipe rørledningsteknologi.

– Denne kontrakten, og kombinasjonen av et komplekst rørleggingsarbeid, oppvarmede strømningsrør og marine operasjoner inkludert i denne, bekrefter Technips posisjon som en ledende undervannskontraktør i Norge. Vår ordrereserve er på et rekordhøyt nivå og vi vil fortsette å investere i nye ansatte og utstyr de kommende årene, sier administrerende direktør i Technip Norge, Odd Strømsnes.

Prosjektet vil bli ledet av konsernets operasjonelle prosjektsenter i Oslo og strømningsrørene vil bli produsert på Technip’s spolebase i Orkanger.

Offshoreoperasjonene er planlagt utført i først halvdel av 2014 med fartøy fra Technips flåte inkludert rørleggingsfartøyet, «Apache II» og det nylig avtalte konstruksjonsfartøyet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger