Technip satser tyngre i Haugesund

Publisert 23. mai 2014

Utvider i ny industrihall på Killingøy.

Technip utvider tilstedeværelsen i subsea- og offshorebasen på Killingøy. Den nye industrihallen i Haugesund vil være basen for Marathons Bøyla -prosjekt, der det vil bli brukt fartøy som «Deep Energy», «Skandi Arctic», «Siem Daya» og «North Sea Giant».

Beslutningen om å utvide på Killingøy ble tatt på grunnlag av forbedret havnekapasitet og at området nå er organisert og beredt for større og tyngre løfteoperasjoner, i tillegg til den sentrale beliggenheten på vestkysten.

– Det gir oss en bedre sentralisering av våre offshore-aktiviteter, da vi får en hjemmebase utstyret vårt, samt at båtene vi bruker på norsk sokkel får et lett tilgjengelig område for disse aktivitene. Killingøy ble valgt blant annet på grunn av at de har utbedret dette området med både større utelagrinsplass og en innendørshall som kan benyttes for å lagre kritisk utstyr inne om vinteren, sier Sales & Business Development Director IMR, Arnt Helge Reilstad til Petro.no.

At Technip utvider satsingen i området, gir naturlig nok lokale ringvirkninger.

– Ja, vi snakker jo om vesentlig flere anløp av fartøyene våre. Både Karmsund Havnevesen og leverandører i Haugesund-regionen vil få mer arbeid knyttet til fartøy som skal mobiliseres, oppgraderinger av utstyr, testing og vedlikehold, sier Reilstad.

Han forteller at Technip allerede har ansatt folk som skal jobbe på Killingøy med å håndtere utstyr og vedlikehold. Ved ha Killingøy som base for offshore-utstyret, kan mange flere fartøy hente og returnere sitt utstyr med jevne intervaller under større operasjoner. Den nye industrihallen har nye kontorer som lar ansatte jobbe her under store operasjoner. Det er også et strategisk poeng å være tett på lokale kunder og partnerne deres.

– Haugesund er en viktig strategisk beliggenhet for Technip, og dette er et viktig skritt mot å sentralisere våre operasjoner og mobile utstyrstjenester. Det er også mange kompetente og spesialiserte ingeniører og teknikere her som kjenner industrien svært godt, fortsetter Reilstad.

I selskapets pressemelding heter det at «målet med Killingøy er en gradvis oppgradering og markedsdrevet utvidelse av utstyrspakken over tid.»

– Det vi mener med det er at vi i Technip stadig investerer i nye assets, altså større og tyngre utstyrspakker som brukes i offshore-operasjonene våre. Hvis kunden kommer med forespørsler for spesifikke behov, så må vi ofte bygge nye utstyrspakker for akkurat det behovet, og bygger dermed gradvis opp utstyrs-poolen som benyttes sier Reilstad.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger