TechnipFMC sikrer milliardkontrakt på Breidablikk, Askeladd Vest og Snorre
Pressemelding
23. juni 2020
Foto: Equinor
TechnipFMC sikrer milliardkontrakt på Breidablikk, Askeladd Vest og Snorre
Pressemelding
23. juni 2020

Equinor har tildelt TechnipFMC to kontrakter og inngått en intensjonsavtale med selskapet for rørlegging og marine installasjonstjenester i tre prosjekter på norsk sokkel.

Prosjektene det gjelder er Breidablikk og gassimportsystemet for Snorre Expansion, der kontraktene er tildelt, samt Askeladd Vest, der det er inngått en intensjonsavtale. Breidablikk-kontrakten har marine installasjonstjenester som en opsjon.

De tre oppdragene, inkludert opsjonen, har en samlet verdi på om lag 1,8 milliarder kroner.

Oppdragene omfatter fabrikasjon og legging av rørledninger, installasjon av undervannsstrukturer og kontrollkabler samt oppkobling og testing av systemer. Offshore-operasjonene som omfattes av kontraktene skal etter planen gjennomføres i perioden 2021-2023.

Tildelingene bidrar til å opprettholde viktige arbeidsplasser hos TechnipFMC i Norge, blant annet på spolebasen i Orkanger, der rørledningene blir produsert før de kveiles på installasjonsfartøyet. Det ventes også at tildelingene vil føre til mer arbeid gjennom oppdrag til underleverandører.

Kontraktstildelingen for Breidablikk er avhengig av en endelig investeringsbeslutning og en endelig godkjenning av myndighetene. Intensjonsavtalen for Askeladd Vest er avhengig av en endelig investeringsbeslutning.