TechnipFMC sikrer milliardkontrakt på Breidablikk, Askeladd Vest og Snorre

Foto: Equinor
Publisert 23. juni 2020

Equinor har tildelt TechnipFMC to kontrakter og inngått en intensjonsavtale med selskapet for rørlegging og marine installasjonstjenester i tre prosjekter på norsk sokkel.

Prosjektene det gjelder er Breidablikk og gassimportsystemet for Snorre Expansion, der kontraktene er tildelt, samt Askeladd Vest, der det er inngått en intensjonsavtale. Breidablikk-kontrakten har marine installasjonstjenester som en opsjon.

De tre oppdragene, inkludert opsjonen, har en samlet verdi på om lag 1,8 milliarder kroner.

Oppdragene omfatter fabrikasjon og legging av rørledninger, installasjon av undervannsstrukturer og kontrollkabler samt oppkobling og testing av systemer. Offshore-operasjonene som omfattes av kontraktene skal etter planen gjennomføres i perioden 2021-2023.

Tildelingene bidrar til å opprettholde viktige arbeidsplasser hos TechnipFMC i Norge, blant annet på spolebasen i Orkanger, der rørledningene blir produsert før de kveiles på installasjonsfartøyet. Det ventes også at tildelingene vil føre til mer arbeid gjennom oppdrag til underleverandører.

Kontraktstildelingen for Breidablikk er avhengig av en endelig investeringsbeslutning og en endelig godkjenning av myndighetene. Intensjonsavtalen for Askeladd Vest er avhengig av en endelig investeringsbeslutning.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger