Technobabe ble «Oilwoman of the year»

Publisert 31. mai 2013

SPE (Society of Petroleum Engineers) Stavanger avholdt fredag sin årsfest. En av prisene som ble delt ut var «Oilwoman of the Year», som ble tildelt Statoils selvutnevnte technobabe Margareth Øvrum.

SPEs årsfest og prisutdeling ble avholdt fredag 31. mai i Stavanger Forum. Stavanger avdelingen ble startet i september 1974, og har over 1.200 medlemmer. Det er over 100.000 medlemmer på verdens basis.

I forbindelse med årets sammenkomst ble det delt ut fem priser i regi av Stavanger seksjonen:

«SPE Oilwoman of the year», «Master Student of the Year», «Bachelor Student of the Year», «Young Engineer of the Year» og «Engineer of the year».

I tillegg til prisene som deles ut av Stavanger-seksjonen ble SPEs «Regional award for Management and Information» delt ut til Mike Herbert i ConocoPhillips for hans innsats og fremragende bidrag til integrerte sanntidsoperasjoner. Han stater sin karriere i Sperry Sun i 1980 som feltingeniør, og har hatt flere stillinger i selskapet frem til han i 2000 begynte i Phillips Petroleum Company Norge som senior boreingeniør. Mike Herbert er i dag ansvarlig for alle utviklingsprosjekter relatert til integrerte operasjoner innenfor boring for ConocoPhillips i Norge.

Prisen «Master Student of the Year» ble tildelt Philip Thomas ved Universitetet i Stavanger. Prisen «Bachelor Student of the Year» gikk i år til
Petter Aasmundsen Stavåsen ved Universitetet i Stavanger. «Engineer of the Year 2013» gikk i år til Kristian Sirevaag i Statoil, Leder for Brønnteknologi. «Young Engineer of the Year 2013» gikk i år til Hanne Andersen, Skarv Drilling Engineering Team, StressCheck SME.

Margareth Øvrum, som under Statoils Energikonferanse i Bergen forrige uke kalte seg selv for technobabe, ble tildelt prisen «Oilwoman of the Year» under SPEs prisutdeling. I juryens begrunnelse står det blant annet at årets pris ble delt ut til en person som har bidratt til store endringer i Statoil.

«Hun var selskapets første kvinnelige plattformsjef på Gullfaks feltet. Har vært produksjonsdirektør for Veslefrikk og Direktør for Driftsstøtte på norsk sokkel. Margareth har arbeidet i Statoil ASA siden 1982. Hun har hatt sentrale lederstillinger i Statoil ASA, blant annet som konserndirektør for Helse, miljø og sikkerhet og konserndirektør for Teknologi og prosjekter.»

Hun er utdannet sivilingeniør fra Norges Tekniske Høgskole (NTH) i Trondheim med spesialisering i teknisk fysikk. I dag har Margareth et globalt ansvar i Statoil for Teknologi, forskning, anskaffelser, prosjekter og boring i forretningsområdet TPD. Antall ansatte i TPD 5.700 pluss 1.200 konsulenter. Hun er også ansvarlig for en prosjektportefølje i gjennomføring på over 300 milliarder kroner.

Videre heter det:

«Margareth er en hardt arbeidende, motiverende, ærlig, åpen og godt likt person som alltid er tett på det som skjer.»

Øvrum er den 27. kandidaten som er valgt til tittelen Oilwoman/man of the Year og den andre kvinnen i denne rekken. Prisene ble delt ut av SPE Stavanger foreningens leder Hein Andre Langåker.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger