Publisert 4. februar 2000

Teekay Offshore Partners har inngått avtale om kjøp av Remora HiLoad DP unit fra, samt halvparten av aksjene i, Remora AS.

Avtalen gjelder kjøpet av den 2010-bygde HiLoad Dynamic Positioning (DP) uniten til en total pris på USD 55 millioner (NOK 315 millioner). HiLoad DP er en selvdrevet enhet som fester seg til, og bukserer tankere i posisjon ved lasting fra offshoreinstallasjoner. Teekay skal under avtalen utføre de modifikasjoner som trengs for at fartøyet skal kunne gå på en ti-årig kontrakt med Petrobras.

Teekay vil også få en generell forkjøpsrett til framtidige HiLoad-uniter bygget av Remora.

På toppen av dette har altså partene blitt enige om at Teekay skal betale USD 4.4 millioner (NOK 25.2 millioner) for 49.99 prosent av det rekapitaliserte Remora AS.

Avtalen avhenger av at kontrakten med Petrobras blir realisert, og Teekay melder at så er forventet å skje i desember 2012. Oppstart for Petrobras-kontrakten er i så tilfelle desember 2013, når alle modifikasjoner, overlevering og sjøtesting av enheten er gjennomført.

– Gir oss større bredde
– Oppkjøpet av Remoras innovative HiLoad-unit komplimenterer Teekays ledende shuttletanker-løsning, og gir oss større bredde i hva vi kan tilby våre kunder, sier Peter Evensen, Chief Executive Officer i Teekay Offshore GP LLC.

– I Nordsjøen vil shutteltankere fortsatt være den mens kostnadseffektive løsningen, men i områder som Brasil, skal lastene eksporteres over større distanser. Istedenfor å ta lastene til land eller en FSO (floating storage and offloading unit) for omlasting, vil HiLoaden kunne brukes for å koble seg direkte på konvensjonelle tankere vi for eksport. Investeringen i HiLoaden utgjør omtrent 4.5 ganger årlig omsetning for enheten, sier han.

– Vi regner med avtalen med Remora gir oss nye muligheter for vekst.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger