Publisert 4. februar 2000

Duoen Teekay Petrojarl og Samsung Heavy Industries vil bli tildelt FPSO-kontrakten for BG Norges Jordbær-utbygging. Norske Sevan Marine og det kinesiske Cosco-verftet står igjen som taperne.

Kontrakten vil ha en verdi på drøye tre milliarder kroner (USD 550 millioner), og en tildeling er forventet i løpet av en måned, forteller en bransjekilde til oljeavisen Upstream.

Planen er at Samsung skal bygge selve FPSOen (Floating Production, Storage and Offloading vessel), mens Teekay skal operere flyteren på vegne av BG. Avisen melder videre at Samsung skal bygge skrog og topsides for FPSOen, med et turretdesign fra Framo og Teekay.

Jordbær-feltet inneholder omkring 70 millioner fat oljeekvivalenter, hovedsakelig olje, med noe assosiert gass. Operatøren skal også bore en letebrønn i Jordbær Vest i andre halvdel av 2011, som de i følge Upstream håper skal inneholde rundt 30 millioner fat oljeekvivalenter. BG leverte PUD (plan for utbygging og drift) for Jordbær i januar i år, og tar sikte på første produksjon i løpet av 2013 med en FPSO leaset for seks år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger