Publisert 4. februar 2000

Teekay Petrojarl og Sevan Marine leder begge konsortier som har sikret seg kontrakt for å designe BG Norges FPSO til Jordbær-feltet. Begge konsortiene håper å få bygge enheten.

OGSå På GOLIAT: Sevan skal også stille med
FPSO til Goliat-feltet i Barentshavet. (Ill.: SEVAN)

Teekay Petrojarl har alliert seg med Samsung Heavy Industries, mens Sevan har alliert seg med kinesiske Cosco Corporation om å by på kontrakten for Front-End Engineering and Design (FEED) for FPSO-en til Jordbær-feltet i Tampen-området.

Også JP Kenny
Ifølge Upstream vil også JP Kenny utføre en FEED-studie for feltet. Kommersielle og tekniske bud for flyteren vil bli klarere mot slutten av måneden.

– BG Group vil drive dette prosjektet mer aggressivt framover nå, og vil velge en foretrukken kontraktør i midten av fjerde kvartal, sier en kilde til Upstream.

Jordbær-feltet ligger i lisens 373S, og inneholder mellom 60 og 110 millioner oljeekvivalenter. Det er også flere prospekter og funn i området, blant annet Blåbær. Investeringsanslaget på feltet var i fjor 13 milliarder kroner.

Sevan er forventet å komme med et forslag basert på sitt sylinderkonsept, mens Teekay trolig vil komme med et mer tradisjonelt flyter-design.

– Ingen kommentar
BG Group har ikke ønsket å kommentere saken overfor Upstream, men en kilde sier at BG Group kan komme til å foretrekke Teekay på grunn av selskapets erfaring med arbeid i Norge og erfaringen til Samsung. Samtidig kan Sevan og Cosco muligens vinne basert på pris, ifølge kilden.

BG Norge har en andel på 45 prosent i Jordbær-funnet, mens Idemitsu har en andel på 25 prosent, Wintershall har 20 prosent og RWE Dea har 10 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger