Publisert 4. februar 2000

Det har vært høye bølger rundt Sevan Marine den siste uken, og konkursspøkelset har truet. Nå er det klart at rigg- og shippinggiganten Teekay kaster en bøye mot bøtta.

HOLDER DET FLYTENDE: Konsernsjef i Sevan
Marine, Carl Lieungh, er glad for at overtidsjobbing
nå har lønnet seg og at Teekay tar tak.
(Foto: Sevan Marine)

Styret i Sevan Marine har sittet timevis på overtid denne uken for å forsøke å få til en løsning på det prekære finansielle uføret Sevan Marine har havnet i. I går ble det kjent at en avtale var på trappene med en stor industriell aktør, og det er nå offisielt at denne aktøren er Teekay.

Teekay vil nå overta tre av Sevans bøtteformede FPSOer, samt investere i et rekapitalisert Sevan Marine ASA. Avtalen er formelt godkjent av styrene i begge selskapene.

Kontrakter og alt

Teekay vil nærmere bestemt overta FPSO-ene ”Sevan Hummingbird” (nå under kontrakt på britisk sokkel for Centrica Energy), ”Sevan Piranema” (under langtidskontrakt for Petrobras i Brasil) og ”Sevan Voyageur” (ligger nå til oppgradering i Arendal, før den skal inn på Huntington-feltet på britisk sokkel for E.On Ruhrgas).

Alle kontrakter som allerede er signert følger med, og Teekay tar også på seg ansvaret for finansieringen av oppgraderingen av ”Sevan Voyageur” som nå ligger til kai ved Nymo i Arendal.

Huntington-partner Noreco melder i dag at felteierne har fulgt situasjonen rundt Sevan nøye, og at den er fornøyd med at det nå har løst seg med Teekay på laget.

I fremtiden også

Med i avtalen mellom Teekay og Sevan ligger det også en egen klausul som gir Teekay muligheter til å overta fremtidige FPSO-prosjekter utviklet av Sevan.

– Vi tror den foreliggende løsningen med Teekay representerer en god løsning for alle aksjonærene i Sevan Marine, inkludert våre ansatte og våre kunder, og vil gi støtte for videre vekst. Vi beholder også vår ingeniør- og designkapasiteter og åndsverk. Sammen med Teekay står vi godt rustet til å nyte godt av et voksende FPSO-marked, sier Sevan Marines konsernsjef Carl Lieungh.

De tekniske detaljene rundt Teekays refinansiering av Sevan er derimot enda ikke klare, men det er avgjort at Sevan skal fortsatt være listet på Oslo Børs. Teekay er på sin side listet på New York Stock Exchange.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger