86 prosent av danskene leverer til Norge

(Illustrasjonsfoto: Arkiv)
Publisert 24. februar 2015

Danish Oil & Gas Technology Group er det største danske nettverket med leverandører til olje- og gassindustrien. En ny undersøkelse i nettverket viser at 86 prosent av de danske leverandørene har eksport til Norge, et tydelig bevis på det tette samarbeid de har med den norske olje- og gassindustrien.

– Mange av de danske leverandørene har mange års erfaring med å arbeide i Nordsjøen. Derfor vet de hva de norske selskapene krever av deres samarbeidspartnere og hvordan de skal oppføre seg på markedet,» sier Merethe Wrang, Head of Danish Oil & Gas Technology Group, Eksportforeningen i en melding.


89 prosent satser mot Norge
Eksportforeningen sier norsk olje- og gassvirksomhet kan regne med de danske leverandørene også i framtiden. Ifølge deres tall har 64 prosent allerede vanlig eksport, salg via agent, eget salgskontor eller eget operasjonelt oppsett i det norskemarkedet.

Ser man framover, sier 89 prosent av leverandørene de vil rette sitt fokus mot Norge de neste fem årene.

– Det er helt naturlig at leverandørene gjerne vil samarbeide med den norske industrien. Leverandørene er jo rett utenfor døren til Norge og kan bidra med kompetanse og produkter som supplerer driften til de norske bedriftene, forklarer Wrang.

I mars reiser elleve danske bedrifter til for å snakke om både eksisterende og nye samarbeidsmuligheter, og fire av bedriftene tar med seg nye produkter og kompetanse de vil vise fram.

 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger