Første med SIL -godkjenning

Ulmatecs nye Well Control Unit holder SIL-standard. (Foto: Ulmatec)
Publisert 16. januar 2015

Ulmatec Well Products AS har blitt tildelt en kontrakt av DeepWell AS for levering av BOP Control Unit (BCU) og Well Control Unit (WCU) med Safety Integration Level (SIL).

Visepresident i Ulmatec, Owe André Askeland, vil ikke ut med hvor stor verdien på kontraten er, men sier til Petro.no at den ”er i størrelsesorden på flere titalls millioner kroner.”

Videre sier han at dette den første leveransen av SIL -godkjente BCU- og WCU-systemer til norsk sokkel. Dermed blir DeepWell AS bli det første brønnservice -selskapet som møter de nye strenge SIL-kravene. Kontrakten inkluderer levering av både 10.000 PSI og 15.000 PSI –systemer, og leveringen vil være pågående igjennom størstedelen av 2015.


Fakta:
Safety Integrity Level (SIL) sier noe om påliteligheten til instrumenterte sikkerhetsfunksjoner. Et instrumentert sikkerhets-system skal være designet, dokumentert og driftes i henhold til standardene IEC 61508 og IEC 61511. Standardene beskriver en risiko-basert metode og sikrer at sikkerhets-systemer holder den integriteten som kreves. Standardene setter blant annet krav til kvalitetssikring, arbeidsmetodikk, design, operasjon og oppfølging. SIL dekker hele livsløpet til sikkerhets-systemet fra planlegging til opphugging.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger