Publisert 8. april 2015

Wärtsilä har signert en femårig teknisk vedlikeholdsavtale med Golar Management Oslo om levering av servicetjenester til Golar LNG, melder Wärtsila Norway i dag. Avtalen omfatter fjernovervåking av motorenes tilstand, vedlikeholdsplanlegging, rådgivning, samt garantert tilgang til personell og reservedeler.

Golar LNG opererer en flåte av 13 fartøy, dedikert til både LNG-transport og flytende gassinstallasjoner. Selskapets LNG-tankere og FSRUer (Floating Storage and Regasification Unit) er alle utstyrt med Wärtsilä dual fuel motorer, og totalt dreier det seg om 52 motorer.

I tillegg til planlegging og rådgivning inkluderer den nye serviceavtalen et online tilstandsovervåkingssystem (CBM) som optimaliserer ytelsen til motorene, melder Wärtsila. Systemet gjør at Wärtsiläs spesialister kan overvåke motorene og analysere ulike parametere, og videreutvikle vedlikeholdsplaner basert på motorens livssyklus og faktiske tilstand. Dette gir forutsigbarhet i vedlikehold, økt driftssikkerhet og reduserte driftskostnader.

Videre gjør den nye serviceavtalen at Wärtsilä får et tettere samarbeid med Golar LNG, noe som vil forbedre tilgjengeligheten på informasjon og optimalisere ytelsen til Wärtsilä-motorene installert i Golar LNGs flåte. I tillegg vil en dedikert ansvarsperson tilby teknisk rådgivning og utvikle langsiktige vedlikeholdsplaner, noe som øker forutsigbarheten til flåtens servicebehov. CBM-systemet komplementerer dette tilbudet ved å sikre optimal og kostnadseffektiv bruk av motorene.

– Den omfattende avtalen er veldig viktig for Wärtsilä ettersom vi utvider samarbeidet vårt med Golar LNG med nye servicetjenester. Med denne avtalen kan vi kontinuerlig optimalisere ytelsen til Wärtsilä-motorene som er i bruk i Golar LNG-flåten, sier Johan Hansten, Area Sales Director Europe & Africa, i Wärtsilä.

– En av Golar LNGs styrker er høy standard innen driftssikkerhet og pålitelighet. Det tette samarbeidet vi nå inngår med Wärtsilä hjelper oss å unngå unødvendig nedetid og sikrer at flåten vår er i topp stand til enhver tid, sier Per Rolid, Fleet Manager, i Golar LNG.

 

 

 

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger