Telenor Maritime installerer 4G på Goliat
Pressemelding
6. mars 2019
Foto: Vår Energi
Telenor Maritime installerer 4G på Goliat
Pressemelding
6. mars 2019

Vår Energi AS har inngått en avtale med Telenor Maritime om å installere 2G og 4G-nettverk på Goliat-feltet, noe som vil forbedre sikkerheten og beredskapen i regionen.

Det skriver Vår Energi i en pressemelding.

– Vi er fornøyd med at vi nå har sikret denne avtalen som vil forbedre nettverkspåliteligheten på Goliat-feltet. Andre aktiviteter offshore vil også oppleve bedre sikkerhet og beredskap ved at folk til sjøs kan benytte seg av nettverket, sier Asbjørn Skoge, driftsleder for Barentshavet i Vår Energi.

– Telenor Maritime opererer allerede 4G-nettverk på norsk kontinentalsokkel, og vi er fornøyd med denne avtalen med Vår Energi. Vi bygger videre på vår erfaring fra å levere tilpassede løsninger i Nordsjøen og Norskehavet, når vi nå utvider vår forretningsvirksomhet i arktiske farvann som Barentshavet, sier Lars Erik Lunøe, administrerende direktør i Telenor Maritime.

Installasjon av utstyr om bord i den flytende, produksjons, lagrings- og losseenheten på Goliat vil starte i løpet av andre kvartal 2019, med forventet ferdigstilling tredje kvartal samme år. I tillegg inkluderer avtalen forsyningsfartøy til Goliat-lisensen og andre til sjøs innen 70 kilometers rekkevidde fra Goliat-feltet.