Publisert 4. februar 2000

Slangespesialisten Tess har ambisjoner om å følge kundene ut i verden og å vokse. Det betyr Brasil. Nå har selskapet kjøpt 50 prosent av aksjene i Bic Barracha.

– årsaken til at vi kjøper halvparten av Bic Barracha er våre ekspansjonsplaner som tilsier at vi skal vokse og bli større, i tillegg til at vår hovedstrategi er å følge etter kundene der de er internasjonalt, sier Knut Jølberg, leder for salg og forretningsutvikling i Tess, til Dagens Næringsliv.

Bic Barracha holder til i den brasilianske oljehovedstaden Macaé, som ligger 200 kilometer nordøst for Rio de Janeiro. Selskapet har 20 ansatte, omsetter for mellom 50 og 60 millioner kroner i året og regnes som en betydelig leverandør av hydrauliske slanger til den brasilianske offshorenæringen.

Jølberg ser store markedsmuligheter i Brasil.

– Brasils oljeproduksjon er sterkt voksende og er i dag på nivå med den norske. Men olje-, gass- og energisektoren er fortsatt i en tidlig fase. Den skal dobles innen 2020. Bare på den brasilianske sokkelen er investeringene anslått til 1.000 milliarder kroner i perioden 2010 til 2014, sier Jølberg til avisen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger