Publisert 4. februar 2000

Tess Vest er tildelt ny rammeavtale med Statoil for levering av slanger og slangetilbehør for alle installasjoner og virksomheter både på land og offshore på norsk sokkel.

Avtalen gjelder for tre år med opsjonsavtale for ytterligere to perioder med to års varighet på hver erklærte periode. Rammeavtalen er vunnet i konkurranse med andre slangeleverandører. Den omfatter alle typer slanger, slangetilbehør og tilhørende tjenester og service, skriver Tess i en pressemelding.

Berører mange servicesentre
Avtalen har betydning for en rekke Tess servicesentre på strekningen fra Stavanger i sør til Trondheim i nord. I tillegg kommer Porsgrunn, Hammerfest og Lier. Det er fjerde gang at Tess Vest tegner tilsvarende rammeavtale med Statoil. Den første ble signert i 1991. Siden har selskapet vunnet nye avtaler med Statoil ved alle anbudsrunder.

Et betydelig antall årsverk i Tess er berørt av den nytegnede avtalen. Partene går ikke ut med verdiestimater, men selskapet anser rammeavtalen som den mest omfattende i sitt slag på det norske slangemarkedet.

Avtale med større omfang
Den nye slangeavtalen omfatter alle Statoils offshoreinstallasjoner på norsk sokkel. Installasjonene Grane, Heimdal A og B, Oseberg A, B, C, D og Sør/øst, Troll B og C samt Njord A og B er inkludert. På landsiden kommer Stureterminalen nord for Bergen i tillegg. Disse installasjonene og anleggene har ikke vært inkludert i den forrige avtaleperioden. Tilsvarende har Statoil inkludert alle slangetyper. Det betyr at avtalen også inkluderer lasteslanger. Som tidligere omfatter avtalen alle Statoils landanlegg, der raffineriet på Mongstad er det største.

På tjenestesiden ser Tess et betydelig potensial for å videreføre samarbeidet om tjenesteproduktet Tess Hose Management (THM). Dette er et vedlikeholdskonsept som gir full sporbarhet på slanger, forebygger uønskede hendelser og bidrar til økt oppetid.

Avtalen er gjeldende fra 1. desember 2012. Tess kompletterer en elektronisk varekatalog til bruk på Statoils egen elektroniske markedsplass, slik at innkjøpsprosessene kan automatiseres.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger