Publisert 4. februar 2000

Slange- og koblingsekspertene Tess er nå fast etablert i Houston gjennom kjøp av halvparten av hydraulikkselskapet Tubing and Metric Hydraulics, (T&M).

Selskapet Tess har kjøpt er et 19 år gammelt familieselskap, tidligere hundre prosent eid av familien Pate. T&M ble etablert i 1993, og omsatte i 2011 for 3 millioner USD (18 mill NOK). Selskapet har 15 ansatte og selger slanger og kuplinger med tilhørende service og tjenester.

Med dette oppkjøpet, følger Tess opp modellen fra etableringen i Brasil med 50 prosent eierandel i et lokalt veletablert selskap. Kjøpet av T&M ble gjort gjeldene fra 1. januar 2012 og partnerne er allerede godt i gang med kundefokus og ekspansjonsplaner, melder Tess.

Kjøpet sikrer selskapet et solid fotfeste i verdens oljehovedstad der et stort antall norske oljekunder, med Statoil, FMC og Aker i spissen, er tungt etablert. Den videre utviklingen av selskapet vil i stor grad være forankret i den norske kundeporteføljen.

– Jeg kan underskrive på at det er mange og nye utfordringer, men jeg vet vi har funnet en modell som fungerer og våre kunder sparer både tid og penger, sier Knut Jølberg, som har ansvaret for utenlandsetableringene i Tess.

– Oppskriften er enkel: Fjern advokater og konsulenter, bygg langsiktige relasjoner, være unike, forstå kultur og kundenes utfordringer.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger