Publisert 30. august 2006

Norge og EU er enige om å styrke samarbeidet i energisektoren. Hele spekteret av energispørsmål skal utredes av en felles gruppe og konkrete forslag skal legges fram for ministermøtene.

NTB

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) skulle onsdag ha vært i Brussel for å ha samtaler med energikommissær Andris Piebalgs, men på grunn av budsjettarbeidet og partileder Åslaug Hagas sykdom, ble møtet holdt over telefon.

Norge er en viktig leverandør av olje og gass til det europeiske marked og er fullt integrert i EUs indre energimarked gjennom EØS-avtalen.

– Samarbeidsgruppen bør kunne hjelpe oss til å utnytte bedre det store potensialet i energisamarbeidet mellom Norge og EU. Dialogen med Norge har vært utmerket i mange år, men med dette initiativet håper vi å gjøre den mer resultatorientert, sier Piebalgs.

Enoksen understreker at EU er Norges største marked for olje og gass og at den nyopprettede gruppen skal gjennomgå energispørsmål av felles interesse.

De to er sterkt opptatt av at energidialogen mellom Norge og EU-kommisjonen skal ta hensyn til både forbrukernes og produsentenes interesser. Samarbeidsgruppen skal først ta for seg energisikkerhet, og Enoksen og Piebalgs skal møtes i løpet av første halvår 2007 for å drøfte en rapport om temaet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger