Publisert 4. februar 2000

Det voldsomme oljeutslippet i Mexicogolfen har fått kroppsbyggerguvernøren i California til å snu tvert i spørsmålet om oljeboring utenfor kysten av California.

Guvernør Arnold Schwarznegger har tidligere vært tilhenger av oljeboring utenfor kysten av Santa Barbara, spesielt med tanke på å dekke inn delstatens voldsomme underskudd på 100 millioner dollar. Nå snur han imidlertid på hælen grunn av det voldsomme utslippet i Golfen forrige måned.

– Det er klart at vi må skaffe de 100 millionene. Men hvis jeg har valget mellom 100 millioner dollar og det jeg ser i Mexicogolfen, vil jeg heller fundere på andre måter tjene 100 millioner på, sa Arnold Schwarznegger på en pressekonferanse på mandag.

Oljesølet som strømmer ut i havet etter eksplosjonen på den halvt nedsenkbare riggen «Deepwater Horizon» er nå på vei til land. Det dårlige været i Golfen har gjort redninsgarbeidet vanskelig.

– Man må gå gjennom denne enorme mengden studier og forskning, og er til slutt overbevist om at det er trygt. Men så slår man på TV-en og ser denne enorme katastrofen, og da tenker man: Hvorfor skal vi ta risikoen? Risikoen er mye større enn det er verdt, sier guvernøren.

Slik ser det ut utenfor kysten av Venice i Louisiana. Foto: DEEPWATER HORIZON RESPONSE

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger