Publisert 4. februar 2000

Det er nå lagret ti millioner tonn karbondioksid i undergrunnen ved Sleipner-området i Nordsjøen. Hver dag pumpes det ned 2.800 nye tonn.

– Prosjektet er en god demonstrasjon av CO2-fangst. Sleipner er blitt en dokumentasjon på at CO2-lagring er gjennomførbart og trygt, sier HMS-leder på Sleipner-feltet, Rolf Håkon Holmboe, i en pressemelding.

Karbondioksiden fra Sleipner Vest-feltet pumpes ned og lagres i Utsira-formasjonen i stedet for å bli sluppet ut i atmosfæren. Løsningen har vært i drift siden høsten 1996, og anlegget har ifølge StatoilHydro hatt svært høy regularitet.

Både forskning og overvåking viser også at klimagassen bevares i formasjonen. Nå ser Sleipner-organisasjonen på muligheten for å tilby andre funn i området muligheten til å prosessere gass, ta ut CO2en og lagre den i Utsira-formasjonen. Selskapet ser også på muligheten for å ta imot CO2 fra land.

– EU har som mål å redusere Europas CO2-utslipp med 20 prosent innen 2020. Ett av flere nødvendige tiltak kan være CO2-lagring. Etter planen skal EU-parlamentet i løpet av 2008 beslutte om en slik lagring skal tillates og på hvilke vilkår det kan gjennomføres, skriver StatoilHydro.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger