Publisert 4. februar 2000

Den nye generasjonen borerigg «Aker Spitsbergen» har snart ligget ti uker ved Aker Stord. Neste uke skal riggen trolig ut.

– I løpet av neste uke blir det trolig gjort klart for avslutning av verkstedoppholdet, sier Geir Sjøberg, administrerende direktør i Aker Drilling, til Stavanger Aftenblad .

Han påpeker at verkstedoppholdet ble planlagt i fjor og skjer etter avtale med oppdragsiveren, som i dette tilfellet er Statoil.
Den halvt nedsenkbare riggen er en av verdens aller mest avanserte, men har nå blitt oppgradert ved verftet. Når riggen er ferdig, skal den ut på jobb for Statoil på Halten Nordland.

«Aker Spitsbergen» var den første riggen som Aker Drilling valgte å bygge ved Aker Stord. Flere problem har dukket opp etter byggetiden og deler av boreutstyret måtte byttes ut. I forhold til opprinnelige planer, ble riggen nesten to år forsinket.

Søsterriggen «Aker Barents» er imidlertid i full drift på oppdrag for Shell. I Norskehavet borer riggen en avgrensingsbrønn på Grofunnet. Brønnen er en dypvannsbrønn, som ligger på mellom 1.350 og 1.500 meters havdyp.

Når riggen er ferdig med å avgrense funnet, skal den videre til Dalsnuten, som ligger nordvest for Gro i Norskehavet. Både Gro og Dalsnuten ligger i jomfruelige områder i Norskehavet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger