Publisert 4. februar 2000

(STRATEGIKONFERANSEN 2009) – 2009 kan være et bra år å investere i et oljeserviceselskap, oppfordret styreleder i analysebyrået Douglas Westwood, John Westwood, når han la fram sine prognoser for olje- og gassindustrien.

JOHN WESTWOOD: La fram sine prognoser og
forventninger for olje- og gassindustrien.
(foto:MAGNUS VåGEN BIRKENES)

Den rutinerte energianalytikeren ga forsamlingen et overblikk over kommende og nåværende energimarkeder. Med 35 år i bransjen har Westwood sett oppturer og nedturer, og selv mener han at industrien er preget av skiftende sykluser.

– Olje er en industri som går i sykluser, og som krever langtidsperspektiv, sa Westwood under sitt foredrag, og la til at en nedgangsperiode vanligvis varer i 18 måneder.

Gass blir den nye olje
Med stadig fallende oljeproduksjon vil verden, da særlig den vestlige verden, bli mer avhengig av gassforsyning.

– Hvis vi ser på hvem som eksporterer og produserer gass, så er det land som Russland og Iran, som det allerede har vært mye konflikt rundt. Vi kan se en eskalerende energikonflikt rundt dette, sa Westwood.

Dyp olje
Westwood la også fram prognoser om økt investering i FPSO-bruk og ny subsea-teknologi, da mesteparten av den gjenværende oljen befinner seg på store havdyp.

– Så hva bringer framtiden oss? Jeg tror Arktis blir det grensesprengende for oljeindustrien med sine ekstreme vanndybder og værforhold. Brasils saltlag-reservoarer kommer også snart i produksjon, men her snakker vi om ekstemt høye produksjonskostnader, sier Westwood.

Røverkjøp
Douglas Westwood-sjefen legger til at dagens marked fører til at større oljeselskaper vil presse ned prisene fra oljeserviceselskapene, og at det foreligger store muligheter til å gjøre et røverkjøp.

– Det er gode muligheter til å investere i oljeserviceindustrien. 2009 kan være et bra år å investere i denne sektoren, konkluderer Westwood.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger