Publisert 4. februar 2000

Discover Petroleum tilbakeviser korrupsjonsanklagene i Peru via en Ernst & Young-rapport.

I begynnelsen av oktober ble Discover Petroleums datterselskap, DPI, trukket inn i en alvorlig korrupsjonssak i Peru. Styret i Discover Petroleum engasjerte umiddelbart Ernst & Young til å gjennomgå alle selskapets utbetalinger og disposisjoner i forbindelse med Peru-engasjementet.

Ifølge en pressemelding fra Discover har Ernst & Young gjennomgått et stort antall kontrakter, utbetalinger, rapporter og flere hundre e-mails. 26. november overleverte selskapet sin rapport.

– Påstandene om at Discover Petroleum International AS (DPI) har deltatt i korrupsjon, bestikkelser eller planlegging av slikt i Peru medfører ikke riktighet. Resultatet av de eksterne undersøkelsene viser at det ikke er foretatt direkte betalinger til representanter for PeruPetro, PetroPeru eller noen offentlige tjenestemenn i Peru, uttaler styreformann Jan M. Wennesland, styreleder i Discover Petroleum AS.

– Selskapet har fortsatt ikke hørt noe fra myndigheter i Peru vedrørende den medieomtalte siktelsen mot DPIs styreleder Jostein Kjerstad. Sett i tråd med den bekreftelsen på de faktiske forhold som rapporten i hovedsak gir, stiller vi oss uforstående til en slik siktelse. Samtidig har DPI nå etablert en åpen og konstruktiv dialog med Perus ambassade i Stockholm, og vi håper at denne saken kan avsluttes snarlig også i Peru, sier Wennesland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger