Tilbyr hjelp til svarteliste-truede selskaper

Publisert 28. mai 2014

First House tilbyr oljeselskapene å motarbeide nye klimaregler.,Finansdepartementet satte tidligere i vår ned en ekspertgruppe som skal se på om Oljefondet bør trekke investeringene sine ut av kull- og petroleumsselskaper for å bli mer miljøvennlig. Dette skal være bakgrunnen for at First House sendte ut en presentasjon med tittelen «Trusselen om svartelisting» til den globale olje- og gassorganisasjonen OGP i London, skriver Aftenposten, som har fått tak i presentasjonen .

I presentasjonen tilbyr First House seg å sette inn noen av sine mest erfarne folk for å jobbe mot en slik endring. I e-posten slår selskapet fast at den norske prosessen kan ramme aksjekursen til internasjonale selskaper, og at det i en begrenset periode vil være mulig å påvirke prosessen_

» Det er et ettårig vindu der det er mulighet til å påvirke prosessen med mål om å opprettholde dagens situasjon, eventuelt sikre at bare kullselskaper blir ekskludert» heter det i dokumentet Aftenposten har fått tak i.

– Dette er et eksempel på at vi går aktivt ut. I dette tilfellet er det fordi det nå kanskje skal utformes ny politikk på et område som berører svært mange aktører i Norge. Da var vi ute og sa at dersom noen av dem har interesser og ønsker om enten å forstå det eller øve innflytelse på det, så kan vi hjelpe dem å forstå hvordan dette fungerer og hvordan den norske politiske debatten er, og gi dem råd om hvordan de kan fremme sitt syn overfor dem som beslutter dette i Norge, sier Jan-Erik Larsen, partner i First House til Aftenposten .

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger