Tildelt hastekontrakt på Troll A

Publisert 7. februar 2013
Bergen Group Rosenberg ble kontaktet da en kompressormotor stanset uventet. – Opp mot 120 operatører kan komme til å jobbe med dette, sier Kristin Færøvik til Petro.no.

,

– Bergen Group Rosenberg AS har mottatt melding fra Statoil om at de har til hensikt å tildele selskapet en kontrakt for å skifte en av kompressormotorene på Troll A plattformen, skriver Bergen Group i en melding.

Meget kort tid
– Utskiftingen skjer som følge av stans på den eksisterende motoren, noe som krever at denne motoren må erstattes umiddelbart. Kontrakten inkluderer demontering av eksisterende motor og installasjon av erstatningsmotor. Dette medfører omfattende fabrikasjon, testing og installasjon på meget kort tid, opplyses det i meldingen.

Dette bekrefter Kristin Færøvik, administrerende direktør i Bergen Group Rosenberg for Petro.no.

– At denne motoren stanset var ikke planlagt. Og siden Troll-feltet er hjertet i gasseksport fra Norge, så må alt utstyret være i orden, sier hun.

Hun forteller videre at de tidligere har gjort lignende jobb for Statoil for noen år siden.

– Det vil si at vi har godt grunnlag for å gjøre denne jobben.

Blir hektisk til påske
Hasteprosjektet er allerede godt i gang og tidsrammen er bestemt av tidsvinduet på løftefartøyet som utføre løftet offshore.At det blir mye å gjøre på relativt kort tid, det er hun sikker på.

– På topp kommer omkring 120 operatører til å være i sving fordelt på tre skift. I tillegg kommer ingeniørteamet og arbeidet som skal gjøres offshore. Det kommer nok ikke til å bli mye fri før påske, sier hun.

Ifølge meldingen er planlagt dato for ferdigstillelse tidlig april 2013. Den stramme tidsrammen for prosjektet vil kreve ekstraordinær innsats fra alle ledd i organisasjonen.

– Bergen Group Rosenberg setter stor pris på at vi kan assistere Statoil med denne viktige oppgaven. Prosjektet gjør det mulig for oss å demonstrere vår fleksibilitet og multi-disipline kapasitet. Det er et skikkelig “hurtigtog” som vi er svært dedikert til å gjennomføre på en god måte, sier Kristin Færøvik, administrerende direktør ved Bergen Group Rosenberg.

– Tilliten er det viktigste

Kontraktsverdien er foreløpig ikke helt spikret, men ifølge Færøvik vil den ligge på noen titalls milliioner kroner.

– Selv om dette er viktig omsetning for oss, så er det ikke det som er viktigst. Det viktigste er tilliten vi får fra Statoil, sier hun.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger