Publisert 4. februar 2000

årets Strategikonferanse begynner å ta form, men arrangør Conventor mangler en ting på listen. – Flere selskaper burde være tilstede når de får tilsvar på fjorårets utfordring, sier Torbjørn Olufsen i Conventor.

FRAVæRENDE:Olje- og energiminister Terje Riis-
Johansen kommer ikke til Strategikonferansen.
(Foto:MAGNUS VåGEN BIRKENES)

årets Strategikonferanse i Stavanger vil fokusere på utfordringen som Gunnar Myrebø i Statoil ga bransjen på fjorårets konferanse, nemlig produksjon til lavere pris og høyere kvalitet. Ifølge daglig leder i Conventor, Torbjørn Olufsen, mener leverandørindustrien at de har klart utfordringen.

– Vi ønsker å ta denne diskusjonen med oljeselskapene under konferansen, da vi utformer konferansen som et diskusjonsforum mer enn bare foredrag, sier Olufsen til PetroNews Weekend.

Direkte tilsvar
Han mener bransjen må løfte blikket og sammen se på hvordan de kan takle de utfordrende markedstidene.

– Offisielle tall viser at ting vil ta seg opp igjen, men dersom vi ødelegger bransjen med prispress vil det ha fundamentale konsekvenser. Vi må ta for oss hvordan vi skal unngå dette, og drive industrien framover, sier Olufsen, og legger til at oljeselskapene bør absolutt komme på banen nå.

– Med dette mener jeg at flere oljeselskaper må være tilstede under konferansen. Statoil har meldt sin ankomst, men selskaper som Shell, Esso og andre burde være der, sier Olufsen.

Ingen minister
I år som i fjor vil Statoils Gunnar Myrebø holde foredrag under konferansen, i tillegg til kollega øystein Michelsen. Men olje- og energiministeren glimrer med sitt fravær.

– Man kan jo tolke det som at leverandørene selv må ta ansvar for situasjonen, sier Olufsen. På den andre siden har fagforeningene og LO meldt sin ankomst, og ønsker å ta del i diskusjonene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger