Publisert 29. juni 2006

Det er Petroleumstilsynets (PTIL) oppfatning at prosjektet har god styring og at det er sannsynlig at oppgavene vil bli fullført som forutsatt.

Foto: Transocean

Transocean Winner (bildet) er en halvt nedsenkbar innretning av type GVA 4000, bygget i 1983. Transocean søkte opprinnelig om SUT for innretningen i januar 2002, men søknaden ble siden trukket, da innretningen lå i opplag i Ølen skriver PTIL.

Den nye søknaden om SUT ble sendt inn 3.3.2006, og verifikasjonsaktivitetene er en del av myndighetenes behandling av søknaden. Innretningen har kontrakt med Norsk Hydro.

Formålet med PTIL`s aktivitet var å verifisere om tekniske forhold innen områdene arbeidsmiljø, elektro, teknisk sikkerhet og beredskap er i henhold til myndighetskrav. I noen grad ble det også verifisert styringsmessige forhold innen disse områdene.

Det er PTIL oppfatning at prosjektet har god styring, og at det er sannsynlig at oppgavene vil bli fullført som forutsatt.

Under verkstedsoppholdet var det mange samtidige prosjekter, og høy aktivitet, noe som førte til noe mindre fokus på orden og ryddighet enn det man kan forvente på en innretning i aktivitet. Vi fikk forståelsen av at dette skulle rettes opp før avreise skriver PTIL.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger