Publisert 4. februar 2000

Aibel har fått tildelt en kontrakt av Teekay Petrojarl Production for pilotinstallasjoner av selskapets to nyeste teknologiske nyvinninger; HT VIEC og ILMS.

HT VIEC er forkortelsen for High Temperature Vessel Internal Electrostatic Coalescer, og ILMS står for Inductive Level Measurement System.

Den førstnevnte er enkelt forklart en ny versjon av den eksisterende epoxyen VIEC, som har blitt utviklet spesielt for felt som opererer med både høy temperatur og opplever separasjonsproblemer. Mens den eksisterende VIEC kunne motstå temperaturer opp mot 80 grader, kan HT VIEC håndtere temperaturer opp til 150 grader, skriver Aibel i en pressemelding.

ILMS er et vannprofileringssystem som er designet til å måle og overvåke separasjonsprosessen fra innsiden av separatorer. Aibel installerte sin første ILMS på Troll i 1999, men denne overvåker kun grensesnittnivå av olje i vann. Den nye overvåker olje-i-vann-konsentrasjonen i vannfasen av separatorene, og er altså en forbedret utgave.

– Begge teknologiene er videreutviklinger av eksisterende produkter, men kontraktene markerer et viktig gjennombrudd for kommersialiseringen av disse og viser ijgen vår ekspertise innen området separasjon av olje og vann, sier president og administrerende direktør i Aibel, R. Rasmus Sunde, i meldingen.

Produktene skal installeres på Teekay Petrojarl Productions FPSO Petrojarl Cicade de Rio das Ostras, en FPSO som skal operere på Petrobras sitt Siri-reservoar offshore Brasil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger