Publisert 4. februar 2000

Tre nye har blitt utnevnt til konsernledelsen i StatoilHydro. To er Hydro-veteraner, mens en er erfaren Statoil-mann. De tar blant annet over etter Tore Torvund og Morten Ruud, som gikk av etter Libya-skandalen.,

FåR STøTTESPILLERE: Konsernsjef Helge Lund har
hanket inn flere hoder til konsernledelsen i
StatoilHydro. (Foto: HENRIK SALTHE)

Etter at det ble avslørt at Hydro trolig hadde bidratt til korrupsjon i Libya, gikk konserndirektør for Undersøkelse og Produksjon Norge Tore Torvund og konserndirektør for Prosjekter Morten Ruud av. I tillegg gikk Hilde Merete Aasheim fra sin stilling som konserndirektør for konsernstab og tjenester i sommer. Hun hadde også bakgrunn fra Hydro. Nå skal de tre erstattes, men bare to av erstatterne har Hydro-bakgrunn.

øystein Michelsen (52) er ny konserndirektør for undersøkelse og produksjon Norge. Han ble uteksaminert fra NTNU i 1980, og har jobbet i Hydro siden 1981. Han har vært konstituert konserndirektør for Undersøkelse og Produksjon Norge siden Tore Torvund gikk.

Den andre Hydro-veteranen er Helga Nes (52). Hun blir konserndirektør med ansvar for stabsfunksjoner og konserntjenester, og tar derfor over etter Hilde Merete Aasheim. Nes har jobbet i Hydro siden 1984, og har blant annet jobbet mye med HMS.

Sistemann som skal inn i kabalen er Gunnar Myrebøe (59). Han blir ny konserndirektør for Prosjekter, og begynte i Statoil i 1981. Han har blant annet vært ansvarlig for Statoilforskning og Teknologi.

– Med dette har vi på kort tid fått på plass en meget erfaren og kompetent ledelse av viktige områder i StatoilHydro. En samlet konsernledelse har nå fokus på å videreutvikle selskapet i tråd med den fastlagte strategien, sier konsernsjef Helge Lund i en børsmelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger