Publisert 4. februar 2000

I går ble det delt ut fem kontrakter til norske supplybåtrederi. I dag stiller Havila Shipping og Solstad Offshore seg i rekken av selskaper som får mer jobb av Petrobras. Solstad sikrer seg også en fransk jobb i Nordsjøen.

MER I BRASIL: Både Solstad og Havila har fått
kontrakt med Petrobras. (Foto: HAVILA)

I går sikret Siem Offshore, DOF ASA, Eidesvik Offshore, Deep Sea Supply og Farstad Shipping nye kontrakter med Petrobras.

Les mer om kontraktene hos Petromaritim:
– Kvadruppelutdeling fra Petrobras til norske selskaper
– Femte rederi til Brasil

Nå har også Havila Shipping og Solstad Offshore gått ut offentlig med kontrakter de har fått fra det brasilianske statsoljeselskapet. Havila Shipping har sikret seg en kontrakt på platformsupplyfartøyet «Havila Favour». Kontrakten har en fast periode på fire år, og en verdi på 280 millioner kroner med dagens valutakurser, melder selskapet. Engasjementet starter opp i andre halvår i år.

Solstad Offshore skal leie ut ankerhåndteringsfartøyet «Normand Borg» i fire år, med opsjon på inntil fire år til. Kontrakten har, i likhet med Havila Shippings, oppstart i andre halvdel av dette året, og er ifølge en børsmelding fra Solstad verdt 380 millioner kroner.

I tillegg til Petrobras-jobben har selskapet også sikret seg en kontrakt med GdF Suez for ankerhåndteringsfartøyet «Normand Draupne». Skipet skal gå på beredskapstjeneste i Nordsjøen, og kontrakten har en fast varighet på syv månered i tillegg til en opsjon på ytterligere åtte måneder. Denne kontrakten har oppstart i løpet av tredje kvartal i år, og den faste delen av kontrakten har en verdi på 22 millioner kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger