Publisert 4. februar 2000

Neste måned starter Statoil boringen av den første av to nye brønner på Johan Sverdrup-feltet.

Statoil har hyret inn semien «Ocean Vanguard» til alle tre brønnene.

Den første som skal bores, 16/2-12 Geitungen , ligger på 115 meters havdyp i PL 265 , omkring 31 kilometer (km) sør for Grane og 43 km øst for Gudrun -feltet. Geitungen befinner seg på strukturen mellom Espevær og Aldous Major Nord og har status som letebrønn. Planlagt oppstart er i slutten av juni, og brønnen sikter på olje i jura sandstein på omkring 1.882 meters dyp i Draupne-formasjonen, med en funnsannsynlighet på 54 prosent. Brønnen skal bores til en total dybde av 2.082 meter, under et program som varer mellom 39 dager ved tørr brønn.

Riggen går deretter videre til brønn nummer to, 16/2-13 Espeværhøgda Appraisal , og har forventet borestart primo august. Avgrensningsbrønnen ligger på 116m havdyp i samme lisens.Også denne brønnen sikter på Draupne-formasjonen i tillegg til Hugin og Sleipner jura, Skagerrak trias, og Zechstein- og Shetland kritt. Brønnen skal etter planen avsluttes i Rotliegendes-gruppen på en total dybde av 2.180m. Statoil har beregnet programmet til 55 dager for boringen, og eventuelt 20 dager til en brønntest (DST).

Operatøren har også en mulig tredjebrønn på programmet, enten på Kvitsøyhøgda eller på Espevær. Denne skal eventuelt ha borestart tidligst i september.

Andelshavere i PL 265 er Statoil (operatør – 40 prosent), Petoro (30 prosent), Det norske (20 prosent) og Lundin (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger