Publisert 4. februar 2000

Boringene på Harepus og Corvus har begge avslørt små gassfunn. Nå skal riggene videre til to nye prospekter, og ett av de kan gjøre en helt ny type gassressurser tilgjengelig for utvinning.

HAR AVSLøRT HAREPUS’ HEMMELIGHETER: «Ocean
Vanguard». (Foto: TOTAL)

Harepus-funnet ligger i Norskehavet, i lisens 312, og letebrønnen 6407/6-7 S har blitt boret av «Ocean Vanguard». Brønnen, som ble påbegynt 13. april, fant gass i midtre jura, og foreløpige beregninger viser at funnet er mellom 0,5 og 1 milliard Sm3 gass. Funnet kan nå bli bygget ut mot åsgard-feltet sammen med gassfunnet Gamma, som ble gjort i brønnen 6407/6-6 i januar i fjor.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 3.162 meter, og vil nå bli permanent plugget og forlatt. Vanndybden på stedet er 247 meter.

Harepus hopper videre til Idun
Nå skal «Ocean Vanguard» til PL159D for å bore letebrønnen 6507/3-7 for StatoilHydro. Den er en letebrønn på prospektet Idun Nord.

I funnlisensen er det StatoilHydro som er operatør, med en andel på 59 prosent, mens Eni har 17 prosent og ExxonMobil har 24 prosents andel.

Corvus
I tillegg til Harepus har StatoilHydro også gjort et lite funn på prospektet Corvus, i lisens 309 i Nordsjøen. Arbeidet med letebrønnen ble påbegynt av «Transocean Winner» 8. februar. Målet med letingen, som har foregått 7,5 kilometer nordvest for Oseberg C, var å påvise petroleum i kritt reservoarbergarter. Det ble det ifølge Oljedirektoratet ikke gjort, men det ble påvist mindre mengder gass i Draupneformasjonen, i reservoarbergarter fra senjura.

SKILLER LAG MED CORVUS: «Transocean
Winner» går videre til Peon.
(Foto: TRANSOCEAN)

På grunn av boretekniske hensyn kunne ikke brønnen bores dypt nok til å avgjøre reservoarets dybde, men det ble påvist et gassbærende intervall som var minimum 50 meter tykt. For å evaluere størrelsen på funnet må en avgrensingsboring til.

Brønnen, som ble boret til et vertikalt dyp på 3.991 meter vil nå bli permanent plugget og forlatt. Vanndybden på borestedet er 113,5 meter.

I tillegg til StatoilHydro, som er operatør med en andel på 63,81718 prosents andel i lisensen, har Petoro 33,6 prosent og ConocoPhillips 2,58282 prosent

Nye ressurser på Peon
Nå skal riggen videre til lisens 318 for å bore avgrensingsbrønnen 35/2-2 på gassfunnet Peon. Gassfunnet er ekstremt grunt, og er dermed spesielt utfordrende å undersøke, men klarer StatoilHydro å bevise at Peon er kommersielt, vil det bety at flere lignende grunne gasslommer kan utnyttes kommersielt i Nordsjøen.

Les mer om Peon her.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger