Publisert 4. februar 2000

Brannalarm på «Deepsea Delta» og sjøvannlekkasje i potongen på «Deepsea Trym». Juni var ikke noen heldig måned for Odfjell Drilling.,»Deepsea Delta» hadde et branntilløp 23. juni som resultat av varmgang i en pumpe i en av søylene. Røykutviklingen førte til at brannalarmen gikk.

– Dette er sånn som skjer med motorer fra tid til annen, men vi vet ikke helt hva som var årsaken enda, det er vi ikke ferdig med å se på, forteller administrerende direktør Ketil Lenning i Odfjell Drilling til Oilinfo.

Det var ikke lengre driftsstans enn det som er rutine ved brannalarm. I tillegg til dette opplevde også «Deepsea Trym» problemer i juni. Den tolvte dagen i måneden førte med seg lekkasje i maskinrommet i potongen.

– Det skjedde mens riggen var forankret og i en driftssituasjon, så det førte ikke til noen stans i driften, men det førte selvfølgelig til at man måtte tette lekkasjen, sier Lenning.

Selskapet tror lekkasjen var på grunn av en utblåsningsventil i skutesida som hadde blitt utsatt for korrosjon og derfor hadde sprunget lekk. Lekkasjen har blitt midlertidig tettet både på innsiden og utsiden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger