Publisert 4. februar 2000

Investeringene i den britiske sektoren av Nordsjøen kan øke til over 45,7 milliarder kroner, fra 43 milliarder i fjor. Likevel har selskapene store vanskeligheter med å holde prosjektene lønnsomme.

Det sa det britiske Oil & Gas UK i dag, skriver Upstream.

Produksjonen fra den britiske sektoren er forventet å falle ytterligere, etter å ha falt seks prosent i 2009 sammenlignet med 2008.

I 2009 ble det produsert 2,48 millioner fat oljeekvivalenter per dag. I 2010 er det forventet en produksjon på 2,35 millioner fat per dag, sier Oil & Gas UK.

– Britisk sokkel tilbyr fortsatt store muligheter for olje- og gassutbygginger, men selskapene opplever det stadig mer vanskelig å sette nye reserver i lønnsom produksjon, sier byrået i en melding, skriver Upstream.

I dag la de fram sin årlige rapport, som tar for seg offshore olje- og gassaktiviteter i Storbritannia, basert på en undersøkelse av 70 selskapers investeringsplaner.

Britisk sektor har også opplevd en nedgang i antall utbyggingsplaner, og kun seks nye felt ble levert søknad for i fjor, sammenlignet med 12 året før.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger