Publisert 4. februar 2000

Olje- og energidepartementet har gitt konsesjon til selskapet Andmyran Vindpark om å bygge et vindkraftverk på inntil 160 megawatt i Andøy kommune.

Kraftverket vil ha en beregnet produksjon på rundt 450 GWh i året, og vil bli tilknyttet en kraftledning til Risøyhamn transformatorstasjon.

– Jeg er glad for at vi nå har gitt konsesjon til et stort vindkraftprosjekt i Nord-Norge. Andmyran vindkraftverk er et viktig steg i satsingen på fornybar energi. Vindforholdene på Andmyran er gode og vindkraftverket vil styrke kraftbalansen og forsyningssikkerheten i Nord-Norge. Vindkraftverket vil ha en installert effekt på inntil 160 MW, og kan produsere strøm som tilsvarer det årlige forbruket til ca 23.000 husstander. Dette prosjektet vil legge til rette for vekst og utvikling i regionen, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Departementet stiller krav om et miljøoppfølgingsprogram, og en minsteavstand til eksisterende bebyggelse på 700 meter. Det er også stilt krav til at det ikke plasseres turbiner i et nærliggende myrområde.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger