Publisert 18. mai 2007

Toppmøtet mellom EU og Russland er innledet. Samtidig ble det kjent at en avtale om russisk deltakelse i leggingen av en hviterussisk rørledning ikke ville bli undertegnet som planlagt fredag.

NTB

Russland og EU har innledet et toppmøte der Kosovo, handelsspørsmål og Estlands omgang med sin kommunistiske fortid er toppsaker. Tilhengere og motstandere av regjeringen i Moskva varsler protester.

Tyskland har for tiden formannskapet i EU, og EUs delegasjon til toppmøtet i Volzjkij Utjos ved elva Volga ledes av den tyske statsministeren Angela Merkel og kommisjonens sjef José Manuel Barroso. De to møtte fredag morgen Russlands president Vladimir Putin.

– Vi møtes på et tidspunkt preget av flere svært alvorlige spørsmål. Russland er inne i en førvalgstid, og nasjonalistiske følelser kommer til overflaten samtidig som vi må forsøke å løse problemer på en konstruktiv måte, sa EUs utenrikskommissær Benita Ferrero-Waldner.

Ved siden av Kosovos framtid var spørsmålet om Russlands nei til import av kjøtt fra EU-landet Polen ventet å bli en toppsak på toppmøtet i Volzjkij Utjos. Det samme gjaldt EU-landet Estlands flytting av et omstridt sovjetisk krigsminnesmerke.

Samtidig som toppmøtet i Volzjkij Utjos ble innledet, kom det meldinger om at en avtale om russisk deltakelse i leggingen av en hviterussisk rørledning ikke ville bli undertegnet som planlagt fredag. Rørledningen skal føre russisk gass til Vest-Europa.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger