Publisert 4. februar 2000

Den Husnes-baserte livbåtsspesialisten Noreq har tatt sjansen der Innovasjon Norge, TV2 og folkeavstemninger hoppet av, og kjøper nå livbåtkonseptet «Torpedostuperen».

SNART I VANNET:NOreq og StatoilHydro blåser nytt
liv i «Torpedostuperen» (foto: NOREQ)

Magnar Reigstad ble kjent gjennom TV-programmet «Skaperen», hvor hans konsept for stupdykkende livbåter nådde langt opp, men ikke helt frem. Nå har Husnes-baerte Noreq valgt å ta satsingen videre, og vil gjøre sitt for å videreutvikle og kommersialisere løsningen. Målet er en helt ny trygghetsstandard for offshoreinstallasjoner og skip.

– Når Noreq AS nå har inngått avtale om kjøp av «Torpedostuperen» er det fordi vi har klokketro på prosjektet. Nødvendige tester gjenstår, men som produsent av livbåter ser vi alle fordelene ved konseptet til Reigstad, og vi vil nå sette fart i den gjenstående utviklingen med vårt apparat og ressurser. Det er vel heller ingen hemmelighet at noen av våre kunder allerede har festet interesse for «Torpedostuperen», sier Noreqs daglige leder Styrk Bekkenes i en kommentar.

Han legger til at en eventuell fremtidig produksjon av torpedostuperen mest sannsynlig vil bli gjort i Europa. Noreq har allerede omfattende avtaler med produsenter i Nederland. Noreq kjøpte også nylig opp selskapet Crevi Davit , og vil bruke deler av kompetansen de ervervet der til utvikling av torpedostuperen.

Støtte fra LOOP
StatoilHydro støtter også satsingen, og gir utviklingen midler gjennom sitt leverandør- og utviklingsprogram LOOP. Testingen via LOOP skal skje i august, og dersom de er vellykkede, vil StatoilHydro gå inn med mer penger, melder Noreq.

Torpedostuperen er, som navnet tilsier, utformet som en torpedo, og tåler derfor fall fra langt større høyder enn vanlige livbåter. Dette gir også bedre fremdrift bort fra en installasjon eller skip ved nødsituasjoner. Andre fordeler inkluderer lavere G-krefter, mindre væravhengighet og større skrogstyrke.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger