Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro og partnere på Yoda-prospektet på lisens 271 og 302 i Nordsjøen. Den var tørr, og «Mærsk Giant» seiler nå videre for å bore på Varg-feltet.

StatoilHydro, Noreco, Talisman og Faroe Petroleum håpet å finne hydrokarboner i jurassiske bergarter i brønn 7/2-1, men etter boring til 3115 meter under havoverflaten på 87 meters vanndyp ble letingen avsluttet uten oppløftende resultater.

Hydrokarboner ble funnet, men ikke nok til å forfølge prospektet videre. Partner Noreco opplyser derimot i en pressemelding at brønndata fra boreoperasjonen ga verdifull informasjon om området rundt, noe partnerne vil ta med seg i videre evaluering av lisensen.

«Mærsk Giant» stod for boringen, og etter å ha plugget brønnen, vil riggen nå seile videre til Vargfeltet for å bore videre for Talisman.

Operatør StatoilHydro har 40 prosent av lisens 271 og 302, Talisman Energy Norge har 30 prosent, Noreco har 15 prosent de sitter igjen med etter et kjøp av DONG i 2006, og Faroe Petroleum sitter på 15 prosent.

Noreco opplyser at de hadde håpet på maksimalt 23 millioner fat i prospektet, men kun med en 17 prosents sjanse for suksess.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger