Publisert 4. februar 2000

Barentsboomen tar ingen skade av Enis tørre brønn i området. Både Dong og Statoil har brønner i området som går som planlagt.

STOR AKTIVITET: «Polar Pioneer» er en av riggene som har det travelt i Barentshavet for tiden. Lisensene merket i blått er aktive, mens de som er merket i rosa skal bores i i 2011. Foto: STATOIL/OD

– Det hadde jo vært kjekt med funn for Eni, men det har ingenting å si for oss og vår brønn, sier letesjef i Lundin, Hans Kristen Rønnevik.

Lundin er bare et av selskapene som planlegger leteboring i Barentshavet, og at Enis Lundebrønn var tørr gjør ingen forskjell for verken Lundin eller de andre operatørene. Lundins Skalle-brønn i PL 532 skal etter planen bores i første kvartal i år. Denne brønnen ligger like nord for Enis Lunde-brønn, nærmere bestemt i blokk 7120/1-3. GDF Suez har planer om å bore en letebrønn på Heilo-prospektet i lisens PL530, med «Aker Barents». De planene blir ikke endret av Lunde-resultatet.

– Planer ligger fast
– Vi skal bore Heilo-brønnen, som planlagt, etter sommeren eller tidlig i høst. De planene ligger fast, sier Ulf Rosenberg, pressetalsmann i GDF Suez Norge.

– Ligger denne brønnen fast uavhengig av resultatene i andre lisenser i Barentshavet fremover?

– Ja, de ligger fast. Vi vet at Barentshavet både har gitt gode og dårlige nyheter tidligere, sier Rosenberg.

Rosenberg sier at Barentshavet helt klart er et område GDF Suez er interessert i.

– Vi er stor partner i Snøhvit, er med i andre letelisenser i området, og er operatør for Heilo, oppsummerer Rosenberg.

Dong til Tana
Etter at Heilo-brønnen er ferdig skal danske Dong gyve løs på sin Tana-brønn i lisens 518 med samme rigg. Denne lisensen ligger rett øst for Enis brønn i blokkene 7121/10, 7121/11 og 7121/12. Dong ønsker ikke å kommentere Enis brønn, men sier at planen om å bore Tana ligger fast.

Først ut i området er derimot Statoils brønn på Lunde-prospektet. Prospektet med samme navn som Enis prospekt ligger i lisens 488 sørvest for Enis-lisensen 489. Her skal «Polar Pioneer» bore før den tar turen til Skrugard i PL 532. Her skal brønn 7220/8-1 bores. Kommunikasjonssjef for Statoil, Heidi Olsen Roalsø, opplyser at operasjoner går som planlagt også for Norges største oljeselskap.

– Nå overtar vi riggen og vi fortsetter deretter med våre to prospekter.

– Dette påvirker ikke deres planer?

– Nei, vi fortsetter som planlagt, sier Roalsø.

Eni har i tillegg til sin tørre Lunde-brønn to nye brønner på programmet i Barenstahvet. Sent i 2011 skal selskapet starte boring på Bønna og Salina. Bønna ligger i lisens 529 helt vest i den åpnede delen av Barentshavet. Salina ligger i 533, et stykke nordvest for Snøhvit.

Denne saken er henter fra vårt søsternettsted Petronord.no . Petronord, Oilinfo, petro.no og Petromaritim er alle del av mediehuset PetroMedia.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger