Publisert 4. februar 2000

Den tredje brønnen i et av totalt fem identifiserte prospekter i lisens 337 viste seg å være tørr for Det norske. Avgrensingen på Draupne skulle derimot vise seg å være gull verdt.

Det norske oljeselskap traff gode men tørre reservoarbergarter da de boret brønnen 15/12-21 i lisens 337. Brønnen ligger mellom Sleipner- og Vargfeltene omtrent 240 kilometer fra Stavanger.

– Det at Storkollen er tørr betyr ikke at oljen ikke har migrert andre steder i lisensen. Vi må se hvilke resultater Grevling kan by på før vi tar beslutninger om de resterende prospektene, sier administrerende direktør Erik Haugane i Det norske.

– Hvilket tidsperspektiv har dere for resultat på Grevling?

– Det skal blant annet bores et sidesteg nå, så det vil fort ta en fjorten dagers tid før vi har noe resultat, sier Haugane.

Grevlingprospektet ligger i samme blokk som Storkollen, men i en annen lisens. Brønn 15/12-23 ligger i lisens 038 D og opereres av Talisman.

Det ble boret til 3035 meter under havflaten da de boret brønnen som er en av fem letebrønner i lisensen. Produksjonslisensen ble tildelt under TFO-runden i 2004. Boringen ble utført av den halvt nedsenkbare riggen Bredford Dolphin.

De øvrige lisenshaverne er Dana Petroleum, Wintershall og Bridge Energy.

Traff gass på Draupne-avgrensning
Avgrensingsbrønnen 16/1-11 og 16/1-11 A på Draupne-feltet i lisens 001 B. Draupnefunnet ble påvist i 2008 omtrent 2,5 mil nordøst for Gudrun og 3 mil sør for Jotun. Det norske har estimert med ressurser på mellom 8,9 og 16,9 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter (Sm3).

Selskapet forteller at kvaliteten i gassen som ble påtruffet møtte forventningene, mens oljen viste seg å være dårligere enn forventet. Det ble utført formasjonstest i det tekniske sidesteget 16/1-11 T2, og det er nå blitt estimert at funnet er mellom 13,7 og 18,1 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter.

Brønnene som ble boret på Draupne i denne omgang var den fjerde og femte i lisensen. De to brønnene ble boret til 2.596 og 2.566 meter under havflaten. De er begge nå permanent plugget og forlatt. Borejobben ble utført av «Songa Delta» som nå skal til utvinningstillatelse 475 BS i Norskehavet for Wintershall.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger