Tørt i Atlantis

Publisert 22. juli 2014

Nye Barentshav-skuffelser for Statoil.

Statoil har avsluttet boringen av letebrønn 7325/1-1 i Atlantis -prospektet i PL 615 Barentshavet, uten annet å vise for seg enn ikke-kommersielle volumer av gass.

Brønnen ble boret om lag 56 kilometer nordøst for oljefunnet 7324/8-1 i Barentshavet og 360 km nord for Hammerfest. Primært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellomtrias alder (Kobbeformasjonen); sekundært å påvise petroleum i reservoarbergarter av midt- og tidligtrias alder (Snadd- og Klappmyss formasjonene).

Atlantisbrønnen påtraff om lag ti meter sandstein med spor av hydrokarboner i Kobbeformasjonen, men reservoaregenskapene var dårlige. Videre ble det påtruffet om lag 55 meter netto med reservoarbergart i Snaddformasjonen, hvorav ti meter var gassfylt.

Dårlige reservoaregenskaper i Kobbe- og Snaddformasjonene forhindret etableringen av trykkgradienter. Det ble ikke påvist sandstein i Klappmyssformasjon, dog ble det påvist om lag ti meter brutto sandstein av dårlig kvalitet i nedre trias reservoarbergarter (Havertformasjonen). Foreløpige analyser indikerer at funnet ikke er kommersielt drivverdig, melder Oljedirektoratet.

Brønnen ble avsluttet i Havertformasjonen på et dyp av 2,825 meter under havoverflaten. Det er utført datainnsamling samt prøvetaking, og brønnen er nå permanent plugget og forlatt.

Dette er den andre letebrønnen i utvinningstillatelse 615. Tillatelsen ble tildelt i 21. konsesjonsrunde i 2011.

Brønn 7325/1-1 ble boret av semien ”Transocean Spitsbergen,” som går til utvinningstillatelse 614 for å bore undersøkelsesbrønn 7324/9-1 i Mercury -prospektet.

Statoil er operatør i PL 615 med 35 prosent eierandel, med ConocoPhillips (25 prosent), OMV (20 prosent) og Petoro (20 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger