Publisert 4. februar 2000

Marathon Petroleum Norge har boret tørt i undersøkelsesbrønn 31/1-1 vest for Troll-feltet. Nå blir brønnen permanent plugget og forlatt.

Brønnen ligger på utvinningstillatelse 311, og hensikten med brønnen var å påvise petroleum i flere nivåer av sandsteiner av jura alder i Bjørn-prospektet. Marathon traff bergarter av forventet mektighet og reservoarkvalitet, men de var alle vannbærende, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

– Brønnen er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 311, tildelt i TRO 2003. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2.895 meter under havflaten, og ble avsluttet i Statfjord-formasjonen av sen jura alder. Havdypet var 341 meter, heter det i meldingen.

Det var «Bredford Dolphin» som boret brønnen, og nå skal den videre til utvinningstillatelse 001B i Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 16/1-9 for Noil Energy.

Med seg på lisenslaget på utvinningstillatelse 311 har operatør Marathon (37,5 prosent) Dana Petroleum Norway (25 prosent) og Talisman Energy Norge (37,5 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger