Publisert 4. februar 2000

Idemitsus letebrønn 35/7-1 ST2 i Nordsjøen ble ingen suksess.

Idemitsu Petroleum Norge, operatør av lisens 377 S , har avsluttet boringen i Apollon -prospektet, om lag sju kilometer vest av Vega -feltet i Nordsjøen. Det primære målet med brønnen var å påvise hydrokarboner i mellomjura reservoar bergarter (Brent-gruppen), sekundært i Cook-formasjonen av tidlig jura alder. Brønnen påtraff begge, men begge hadde dårligere reservoarkvalitet enn forventet.

Brønnen er den første undersøkelsesbrønnen i PL 377 S, tildelt i TFO 2005, og det japanske operatørselskapets første egenopererte letebrønn på norsk sokkel. Idemitsu er som nevnt operatør og har en andel på 30 prosent på prospektet, mens Bayerngas (30 prosent), Spring Energy (20 prosent) og GDF Suez (20 prosent) er lisenspartnere.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 4773 meter under havoverflaten av semien «Aker Barents,» og ble avsluttet i Dunlin- gruppen av tidlig jura alder. Havdypet i området er 386 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt, før riggen går til utvinningstillatelse 482 i Norskehavet, hvor den skal bore prospektet Skaugumåsen for Det norske.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger