Tørt på Ensis

Publisert 11. september 2014

”Transocean Spitsbergen” har boret tørt på Ensis-prospektet i Barentshavet.

Statoil, operatør for utvinningstillatelse 393 B , har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 7125/4-3 , og må dessverre konkludere at brønnen er tørr.

Ensis -brønnen ble boret om lag 4 kilometer sør for olje- og gassfunnet 7125/4-1, vel 105 kilometer nordøst for Hammerfest. Letemålet for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av tidligkritt alder (intra Knurrformasjonen).

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 993 meter under havflaten, og ble avsluttet i Hekkingenformasjonen av senjura alder. Man påtraff om lag 35 meter tykke reservoarbergarter med dårlig reservoarkvalitet i Knurrformasjonen, og det er utført datainnsamling og prøvetaking, melder Oljedirektoratet (OD).

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 393 B, som ble fradelt utvinningstillatelse 393 i 2010. Havdypet er 294 meter. Brønnen er permanent plugget og forlatt, og riggen har gått videre til operatørens Pingvin-prospekt i PL 713, som ifølge lisenspartner North Energy ble spuddet onsdag.

Statoil er operatør i PL 393B med en eierandel på 50 prosent. Partnere er Concedo (20 prosent), OMV (10 prosent) og Petoro med 20 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger