Publisert 4. februar 2000

Igjen har de ytre delene av Norskehavet bydd på skuffelser for norsk oljeindustri: BG Norges brønn på Gullris-prospektet var tørr.

BORET På GULLRIS: «Aker Barents».
(Foto: AKER DRILLING)

Gullris-boringen er den foreløpig siste skuffelsen i en lang rekke nedslående boreresultater i Norskehavet. Både Totals Victoria-boring og Shells boringer på Gro og Dalsnuten ble på forhånd omtalt som potensielt store funn, men hvor konklusjonen var skuffende resultater. Så også med Gullris: enkelte av partnerne har operert med ressursanslag på mellom 700 og 1700 millioner fat oljeekvivalenter før boringen startet. Etter det PETROmedia kjenner til, er det ingen oljeselskaper som har vedtatte leteplaner i dette området de neste årene.

Lite positive nyheter
Så langt er fasiten for boringene vest i Norskehavet at Total har sagt de trenger mer tid for å evaluere Victoria-funnet, og Shell har sagt at de trenger mer tid på å evaluere Gro-funnet. Dalsnuten var tørr, mens Statoil er det eneste selskapet som går med konkrete utbyggingsplaner i regionen; på funnet Luva i lisens 6707/10-1. Det funnet er beregnet å inneholde mellom 250 og 375 millioner fat oljeekvivalenter gass sammen med nærliggende funn Haklang og Snefrid. I tillegg har Statoil funnet Asterix i nærheten, som kan bli en del av en Luva-utbygging. Luva-utbyggingen er dog ikke sanksjonert enda.

Klikk her for å lese mer om Luva: – Dypt vann og røft vær utfordrer Luva

Letebrønnen 6604/2-1 ble boret i lisens 522 av riggen «Aker Barents», og ligger rundt 45 kilometer sørvest for Asterix-funnet, og rundt 60 kilometer nord for Gro.

– Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i øvre kritt reservoarbergarter (Springarformasjonen). Den påtraff Springarformasjonen med reservoarbergarter og reservoarkvalitet som forventet, men brønnen er tørr. Det er utført datainnsamling og prøvetaking, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 3.511 meter under havoverflaten, og havdypet på stedet er 1.262 meter.

Nå skal riggen videre til lisens 377 S for å bore letebrønnen 35/7-1 S på prospektet Appolon for operatør Idemitsu Petroleum.

BG Norge er operatør for Gullris-lisensen, med en andel på 40 prosent. øvrige andelshavere er Idemitsu Petroleum (20 prosent), Petoro (20 prosent), Det norske (10 prosent) og Centrica (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger