Publisert 4. februar 2000

«Aker Barents» har gjort seg ferdig med å bore de to viktigste reservoarene på Heilo-prospektet, samt ett av sekundærmålene. Foreløpig har den verken funnet olje eller gass.

– Brønnen vil nå fortsette med boring til planlagt dybde i Havert-formasjonen, for å avdekke mulige dypere mål. En pressemelding vil bli sendt ut av Oljedirektoratet ved endelig gjennomføring av brønnoperasjonen, skriver lisenspartner North Energy i en melding til Oslo Børs.

Selskapet har en andel på 20 prosent i Barentshavslisensen PL 530 – hvor brønn letebrønn 7124/4-1 S bores. Det er GDF Suez E&P Norge som er operatør, med en eierandel på 30 prosent. Med på laget er også Front Exploration (20 prosent), Rocksource (20 prosent) og Repsol Exploration Norge (10 prosent).

Etter å ha boret seg ferdig på Heilo-prospektet, skal «Aker Barents» videre til PL 518 for å bore Zapffe-prospektet – også dette i Barentshavet.

Det har vært mye optimisme knyttet til Heilo-prospektet, som i forkant var estimert å kunne inneholde så mye som 308 millioner brutto fat olje. Sannsynligheten for dette var oppgitt å være 49 prosent.

Rocksource melder onsdag morgen at selskapet arrangerer en briefing for investorer og presse onsdag klokken 10.30 på bakgrunn av den tørre brønnen på Heilo-prospektet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger