Tørt på Juv

Publisert 10. mars 2014

Statoil håp om å finne tilleggsressurser til den potensielle Astero -utbyggingen minsker etter at ”Songa Trym” boret tørt på 35/11-16 Juv.

Brønnen, som er et ledd i modningen av den potensielle Astero -utbyggingen, ble spuddet av semien «Songa Trym» 13. januar, og hovedformålet var å undersøke hydrokarbonpotensialet i sandsteiner av Kimmeridg/Tithon alder.

Letebrønnen, som ble boret til et TD på 3.211 meter og avsluttet i Heatherformasjonen i øvre jura, påtraff om lag 9 meter netto intra Draupneformasjonen sandsteiner med relativt gode reservoaregenskaper. Det ble kun påtruffet spor av petroleum, og brønnen klassifiseres som tørr. Det er utført datainnsamling og prøvetaking.

Letebrønnen ligger på 363 meters havdyp i PL 248c nord for Fram -feltet, mens selve boremålet/prospektet ligger i PL 090B.

Statoil er operatør med 45 prosent eierandel i lisens PL 090B . Partnere er Wintershall Norge AS med 25 prosent eierandel samt GDF Suez E&P Norge AS og Idemitsu Petroleum Norge AS med en eierandel på 15 prosent hver.

Riggen går nå videre for å bore operatørens letebrønn 35/11-17 F-West i PL 090A i Nordsjøen, også denne i Astero-sammenheng.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger