Publisert 4. februar 2000

Mens Statoil satser knallhardt i Arktis, vil tidligere Shtokman-partner Total avvente i frykt for oljeutslipp.

Som første major, advarer Total mot oljeboring i Arktis, som første store oljeselskap. Total mener at risikoen for oljeutslipp simpelt hen er «for høye,» rapporterer E24.

– Olje på Grønland ville vært en katastrofe, sa Totals konsernsjef Christophe de Margerie i et intervju med Financial Times .

– En oljelekkasje ville skadet Totals image mye.


– Total mer åpne

– Vi har diskutert nordområdene med Total. Jeg oppfatter det som veldig interessant å jobbe med Total, sier Bellona-leder Frederic Hauge til E24.

– Total er langt mer åpne med informasjon, selv i en krisesituasjoner, men også om Shtokman-feltet og åpne for å diskutere våre innspill.

– Det er nok både økonomi og miljø som er bak en slik uttalelse og en beslutning. Man ser blant annet at det i EU er en diskusjon om erstatningsansvar, sier Hauge, som er stolt over å jobbe med Total.


– Godt rustet

Statoil ønsker ikke å kommentere Totals strategi eller deres uttalelser, men informasjonssjef Ola Anders Skauby sier til E24 at Statoil er godt rustet for satsning i nord:

– Statoil har bygget på 40 år med erfaring fra tøffe værforhold på norsk sokkel og sikret en sterk portefølje på tvers av Arktis. Også i de kommende tiårene vil teknologiske løsninger og utvikling danne grunnlag for nye arktiske prosjekter. Statoils portefølje har posisjonert selskapet for å spille en viktig rolle i denne utviklingen, sier Skauby.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger