Publisert 4. februar 2000

Total har signert en avtale med selskapet Novatek om å bli med på utbyggingen LNG-prosjektet på Yamal-halvøya. Prosjektet kan konkurrere om oppmerksomheten med Shtokman-prosjektet, hvor Statoil er med.

Avtalen innebærer at Total får en 20 prosents andel i utbyggingsprosjektet for Yamal LNG. Selskapet vil også få en andel på 12,08 prosent i Novatek, som igjen har en andel på 51 prosent i Yamal LNG. Innen 36 måneder vil Totals andel i Novatek gradvis økes til 19,4 prosent, melder Total.

Selskapet har 25 prosents andel i Shtokman-utbyggingen, sammen med Statoil (24 prosent) og Gazprom (51 prosent). Mange har fryktet at Yamal-prosjektet skal stjele oppmerksomheten til Gazprom, på bekostning av Shtokman-feltet som har blitt utsatt flere ganger, og nå må Shtokman også dele Totals oppmerksomhet med Yamal-prosjektet.

Yamal-utbyggingen skal utvinne gass fra Tambey Sør, som er et gassfelt hvor Novatek har en andel på 80 prosent og Gazprom har en andel på 20 prosent. Feltet skal inneholde 1,25 billioner Sm3 gass.

– Vi er veldig glade for å få en strategisk allianse med Novatek, og denne avtalen vil sette fart i Totals engasjement i Russland, sier Christophe de Margerie, administrerende direktør i Total, ifølge BarentsObserver.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger