Publisert 4. februar 2000

Total ønsker å styrke operatørposisjonen på norsk sokkel, da kun fire prosent av selskapets Norske produksjon kommer fra operatørvirksomhet.

Til tross for over 40 års tilstedeværelse i Norge og over 78 lisenser har Total kun fire prosent av den norske produksjonen fra operatørskap.

– Det er viktig å ha lisenser, men man må også kunne produsere fra disse, sier Tore Bø, direktør for operasjon og prosjekter i Total.

Selskapet har nå som ambisjon å øke produksjonen fra norsk sokkel, og under foredraget på NCS Operators Conference i dag trakk selskapet fram eksempler på potensielle prosjekter som selskapet opererer.

– Victoria, Hild og Nordvarg er eksempler på hvordan vi jobber. De er alle store utfordringer både teknologisk og geografisk, sier Bø.

Victoria-prospektet var et strategisk prosjekt for Total, men selskapet fant ikke det de var ute etter i det som ble kalt Norges største uutbygde gassfunn.

– Flere enn Total hadde nok håpet på bedre resultater enn det vi fikk, men den gode nyheten er at vi fullførte sidesteget og nå kjenner egenskapene til reservoaret, sier Bø under NCS.

Victoria er kjent som en komplisert struktur med høyt trykk og høy temperatur. I tillegg er CO2-nivået på 10 prosent, noe som er regnet som høyt.

Det er fortsatt knyttet stor usikkerhet til størrelsen på funnet, men foreløpige estimater indikerer mellom 20 og 60 milliarder Sm3.

– Betyr de skuffende resultatene at dere har skrinlagt planene om en utbygging?

– Nei. Men vi er nok mer avhengige av et samarbeid i området enn vi først antok, utdyper Bø til Oilinfo.

Flere aktører blir viktige for Total ved en eventuell utbygging, blant annet Shell med sitt Gro-prospekt, Statoil, Eni og Gassco med infrastruktur.

– Victoria er ikke lenger navet i dette området av norsk sokkel, det har blitt en del av hjulet, sier Bø.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger