Publisert 4. februar 2000

Total E&P Norge skal levere Plan for utbygging og drift (PUD) på både Hild og David neste år. Hild skal begynne å produsere i 2016, mens på David skal oljeekvivalentene alt strømme opp i 2012.

JOBBER MED HILD OG DAVID: Tore Bø i Total.
(Foto: MAIKEN REE)

– Hild-produksjonen skal startes i 2016. Akkurat nå er vi i gang med å forberede tendere som skal ut innen utgangen av 2010 eller i begynnelsen av 2011, forteller Tore Bø, Totals prosjektdirektør, under NOC-konferansen i Stavanger torsdag.

Både Aker Solutions og Aibel skal være aktuelle for en FEED (Front End Engineering and Design).

Foreløpig er Total i gang med å vurdere konseptutbygging for Hild, og operatørselskapet vurderer å bygge ut feltet med en jacket-plattform og en FSU.

HTHT-reservoar
– Reservoaret på Hild er komplisert. Det er fortsatt et høyt trykk og høy temperatur-reservoar (HTHP), men reservoaret er delt i to, og utfordringen når det gjelder oljen er at den ikke kan blandes sammen med annen, kommersiell olje. Derfor trenger vi en FSU, og for gassen er vi i dialog med Gassco, sier Bø.

Han påpeker at Total foreløpig ikke har tatt endelig avgjørelse på konseptet i lisensen. Brønnene på feltet er planlagt boret med en jack-up rigg.

Total har også funnet hydrokarboner på David, som skal utvikles som en undervannsinstallasjon, der hydrokarbonene transporteres til og behandles på Heimdalfeltet. Total planlegger å starte produksjon på David om to år.

Ser mot nord
Fra før har Total avgrenset Victoria i Norskehavet, men resultatet av avgrensingsarbeidet ga svar på at funnet inneholder mindre hydrokarboner enn det Total hadde håpet på. Men operatørselskapet ser også mot nord.

– Sommeren neste år tar vi sikte på å letebore på prospektet Norvarg i Barentshavet med «West Phoenix». Vi håper prospektet gir funn, men området er utfordrende. Dersom vi får funn, kan utvikling eventuelt knyttes opp mot tog 2 på Melkøya, spår Bø.

Han oppfordrer oljeselskapene til å finne løsninger sammen for å utvikle nye felt i nord.

– Det finnes muligheter, og de må vi finne sammen. Norge er et viktig område for Total, og vi øker investeringene her de neste årene, lover Bø.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger